Utasbiztosítás

Amikor hegyi túrákra készülünk (legyen az egyszerű gyalogos túrázás, hegyi kerékpározás, netán komolyabb hegy- vagy sziklamászás, via ferrata vagy egyéb extrém sport), a szükséges felszerelés mellett biztonságunk érdekében érdemes beszerezni és magunkkal vinni két fontos dokumentumot is.

Egyik az ingyenesen megigényelhető Európai Egészségbiztosítási Kártya, mellyel az EU bármely tagállamában (továbbá Izlandon, Lichtensteinben, Norvégiában és Svájcban) igénybe vehetjük az adott ország állami egészségügyi ellátását, amennyiben az orvosi szempontból szükséges (ugyanolyan feltételekkel és költségek megfizetésével, mint az adott országban biztosítással rendelkező személyek - ez bizonyos országokban ingyenes, másokban nem).

A másik az utasbiztosítás, amit nem helyettesít a fent említett Európai Egészségbiztosítási Kártya megléte. Mivel a társadalombiztosítás külföldön csak a sürgősségi ellátást finanszírozza, egy esetleges balesetből fakadó mentés (pl. ha bokaficam vagy törött láb miatt nem tudunk saját lábunkon lejönni a hegyről) akár többezer eurós költségei biztosítás híján teljes egészében ránk hárulnak. Ezért kiemelten fontos a számunkra megfelelő utasbiztosítás megkötése.

Ha úticélként a Kárpátok, az Alpok vagy a Balkán területét választjuk (netán esetleg más magashegységbe készülünk), tartózkodásunk idejére az EUB Nívó, Top vagy Top Extra (az elnevezések különböző fedezeti szinteket takarnak) biztosítást ajánljuk Sport Extra kiegészítéssel. Síelők és snowboardosok számára pedig a téli sportok speciális igényei szerint összeállított EUB Sí-Extra, Sí-Profi, illetve Sí-Sztár terméket javasoljuk.

Az EUB Biztosítóval kötött megállapodásnak köszönhetően az imént felsorolt biztosítások (illetve más konstrukciók is) közvetlenül, felár nélkül online is megköthetők a menedekhaz.info oldaláról! Ehhez nincs más teendő, mint az alábbi linkre kattintani (a felnyíló ablakban igényünk szerint válasszuk ki a kívánt terméket - hegyvidéki út esetén a „Hegymászás”, „Síelés” illetve „Extrém sportok” kategóriák közül az egyiket -, majd adjuk meg a szükséges adatokat):

Szeretnék most utasbiztosítást kötni!

EUB utazási biztosítások